Logo

D*HAUS STATIC

COURTYARD HOUSE

Courtyard House

CLIENT:

Private

PROGRAM:

Residential

LOCATION:

Private

STATUS

Planning




This 4 bed luxury home was designed to blur the lines between the internal and external. The approach to the building is held by an enormous gateway that is directly inspired by Egyptian architecture and the ancient gateways found in Cairo and the Nile. The Ground floor is split into 3 clear environments, Live, Work, Sleep, with an ascending courtyard that bridges the spaces together. This courtyard is flooded with green natural life that draws the user up on to the first floor living deck. This living space is designed from the purest form (the black triangle) and is made from taught steel and glass that completely opens up in the summer to allow the kitchen living space to join the huge open terrace, again blurring the lines of what's inside and what's outside. Finally the User is led through the monolithic black triangle and up onto the highest terrace (2nd Floor Level) this takes you high up above the landscape which is framed around the dynamism of the triangles 3 perfectly equal sides.
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House

The D*Haus Company Limited, all rights reserved
Terms & Privacy